آشنایی با 0 تا 100 تابلو برق سلول فشار ضعیف
- تابلو برق فشار ضعیف چیست؟
- با تابلو برق سلول فشار ضعیف و انواع آن آشنایی دارید؟
- اجزای تابلو برق سلول فشار ضعیف چیست؟
- چگونه تابلو برق سلول فشار ضعیف ساخته میشود؟
بدون شک یکی از صنایعی که سهم به سزایی در بازار جهان را به خود اختصاص داده برق خواهد بود. گرایش گسترده و رشتههای گوناگون زیرشاخه برق موجب شده که مشاغل بسیاری در کشورهای دنیا مختلف به این حوزه صنعتی باشند. در همین زمینه طراحی و ساخت تابلو برق و ساخت مدارهای فرمان و قدرت یک گزینه ایده آل جهت داشتن شغل مناسب خواهد بود. همانگونه که در مطالب قبلی فریم تابلو برق و سایر تجهیزات را بیان کردیم تابلو برق تمام تجهیزات الکتریکی را در خود جای میدهد.
با توجه به نیاز شما و برای استفاده در شرایط مختلف تابلو برق در مدلها و ابعاد گوناگون طراحی و تولید میشود. یکی از پراستفادهترین تابلوها میتواند تابلو برق سلول فشار ضعیف باشد. همانگونه که برای شما انواع تابلو برقها مانند تابلو برق دیواری، تابلو برق استیل و تابلو برق خازنی را شرح داریم در این مطلب شما را بهطور کلی با تابلو برق سلول فشار ضعیف آشنا میکنیم. شما با خواندن این مطلب میتوانید با نحوه ساخت تابلو برق سلول فشار ضعیف و اطلاعاتی در مورد قیمت این تابلو برق آشنا شوید. ما در مجموعه تابلو نوین اطلاعات جامعی از تجهیزات الکتریکی به شما ارائه میدهیم.
آنچه در این مطلب خواهید خواند
تابلو برق چیست؟
قبل از اینکه برای شما تابلو برق سلول فشار ضعیف را شرح دهیم باید ابتدا تعریفی از تابلو برق داشته باشیم. تابلو برق به عنوان محفظههای ساختهشده از مواد فلزی یا غیر فلزی به جهت نگهداری از تجهیزات و وسایل برقی و الکترونیکی در بازار عرضه میشوند. تابلو برق را میتوان در سه دسته تقسیمبندی نمود.
- تابلو برقهای فشار ضعیف یا low voltage
- تابلو برق فشار متوسط یا medium voltage
- تابلو برقهای فشار بالا یا high voltage
برای درک بهتر تفاوتها بد نیست بدانید که تابلوهای برق فشار ضعیف دارای حداکثر ولتاژ ۱۰۰۰ ولت، تابلوهای فشار متوسط دارای دامنه 1000 ولت تا ۶۰۰۰۰ ولت و همچنین تابلو برقهای فشار قوی توانایی پذیرش ۶۳۰۰۰ ولت تا 400000 را دارا هستند.
تابلو برق فشار ضعیف چیست؟
به منظور راهاندازی و اجرای هر پروژهای نخستین مرحله استفاده از تابلو برق فشار ضعیف خواهد بود. تابلو برقهای منزل با تجهیزات و ظاهری متفاوت نسبت به تابلو برقهای صنعتی و موارد دیگر مورد استفاده قرار میگیرند.
بهطورکلی تابلو برق فشار ضعیف نسبت به تابلو برقهای خانگی دارای ابعادی بزرگتر هستند. استفاده از این تابلوها میتواند تجهیزات متعددی را در خود جای دهند. تجهیزاتی که تابلو برقهای فشار ضعیف در خود جای میدهند نسبت به تابلو برقهای فشار قوی تفاوتهای فراوانی خواهند داشت.
از تابلوهای برق با ولتاژهای مختلف با فشار پایین، متوسط و فشار قوی در اماکن مختلف استفاده میشود. معمولاً در پالایشگاهها، ایستگاههای برق، ایستگاههای مبدل، کارخانهها و ساختمانهای تجاری از تابلوهای برق به عنوان یک جز کاربردی استفاده میشود.
تمام تجهیزات تابلوهای برق وابستگی خاصی به هم دارند. چنانچه یکی از اعضا با مشکل روبرو شود تمام سیستم الکترونیکی قابلیت پاسخگویی را از دست داده و فعالیت مناسبی نخواهد داشت.
انواع تابلو برق فشار ضعیف
تابلو برق فشار ضعیف در گونههای متعدد طراحی و تولید میشود. بسته به نیاز شما و بر اساس ساختمان تابلوها آنها را دستهبندی میکنند. تابلوهای برق سلول فشار ضعیف با نام تابلوهای ایستاده نیز شناخته میشوند. این تابلو برق از تابلوهای پرکاربرد در صنایع محسوب میشود. علاوه بر این تابلوهای دیواری، تابلوهای میزی و تابلوهای رک از دیگر دستهبندی تابلوهای برق فشار ضعیف به شمار میروند.
توجه داشته باشید که باوجوداینکه تمام گزینههای بالا به عنوان تابلو برق شناخته میشوند، اما دارای تجهیزاتی متفاوت بوده و کاربرد و ساختمانی متفاوت باهم دارند.
تابلو برق سلول فشار ضعیف چیست؟
تابلو برق سلول فشار ضعیف یا سلول تابلو برق فشار ضعیف به عنوان یکی از تابلو برقهای مختلف طراحی میشود. این تابلو برق را که به عنوان تابلو برق ایستاده نیز میشناسند به وسیله جوش با درجه حفاظت ip مطابق نیاز و یا پیچ و مهره مورد استفاده و نگهداری قرار داده میشود. توجه داشته باشید که بر اساس نیاز کارفرما و با درجه حفاظت موردنیاز، این تابلو برقها طراحی و تولید میشوند. تابلو برق سلول فشار ضعیف به منظور استفاده در سیستمهای توزیع کنترل و قدرت طراحی و تجهیز میشوند. این تابلوها با داشتن تجهیزات و اجزای مخصوص به خود از ساختاری خاص بهرهمند هستند.
در ساخت تابلو برق سلول فشار ضعیف جهت جلوگیری از دسترسی افراد به نقاط برقدار از روبندههای مناسب لولایی استفاده میشود. این اجزا تحت استانداردهای بینالمللی و باکیفیت بالا طراحی و تولید میشوند.
استفاده از ورق گالوانیزه ضد زنگ و یا ورقهای روغنی موجب بالا رفتن طول عمر تابلو برق سلول فشار ضعیف میشود. در ساختار تابلو معمولاً از ورقهای 1.5 و 2.5 میلیمتر گالوانیزه و روغنی استفادهشده و متناسب با درخواست مشتری و شرایط محیطی مورد استفاده، رنگ تابلو برق سلول فشار ضعیف بهکاربرده میشود.
اجزای تابلو برق سلول فشار ضعیف
در ساخت تابلو برق سلول فشار ضعیف به جهت قرار گرفتن اجزای مختلف از ساختاری متفاوت استفاده میشود. قطعات بسیار مهمی در تابلو برق مورد استفاده قرار میگیرند. تابلو برق سلول فشار ضعیف شامل اجزاء زیر است:
انواع فیوزها به عنوان مهمترین جز در تابلو برق بکار برده میشوند. زمانی که جریان برق بیش از اندازه افزایش یابد وارد عمل شده و جریان را قطع میکنند. چنانچه افزایش بار به حد بالایی برسد رشته سیمهای موجود ذوبشده و کارکرد تابلو با مشکلاتی مواجه میشود.
از اجزای مهم دیگر مورد استفاده در تابلو برق فشار ضعیف میتوان به کنتاکتور اشاره کرد. این قطعه که مسئولیت قطع و وصل مدار فرمان را برعهده دارد با استفاده از آنها به صورت خودکار میتوان فیدرها را راهاندازی کرد.
هنگامی که با افزایش بار در تابلو برق مواجه شویم به کمک کلید اتوماتیک (MCB) و بهمانند فیوز میتوان جریان را قطع کرد. این کار موجب میشود که آسیبی به تجهیزات الکتریکی وارد نشود. توجه داشته باشید که کلید اتوماتیک دارای حساسیت بیشتری نسبت به فیوزها خواهد بود. آنها قابلیت تشخیص افزایش بار را به بهترین نحو دارا هستند.
به منظور محافظت از تجهیزات الکتریکی و انواع دستگاهها در برابر خطاها و خطرات احتمالی از بی متالهای مختلف استفاده میشود. رله حرارتی یا بی متال با ضریب انبساط متفاوتی که در دو فلز ناهمجنس دارند موجب میشوند که هنگام مواجهه با خطرات و خطاهای موجود در جریان برق قطع شود.
از اجزای دیگر تابلو برق سلول فشار ضعیف میتوان به قطعاتی مانند میکرو سوئیچ، تایمرها، محافظ، ولتاژ فلوتر الکترونیکی، انواع سنسورها، شستی دوبل و کلیدهای MPCB اشاره کرد.
با مراجعه به مطلب تابلو برق طرح ریتال اطلاعات کاملی در رابطه با این تابلو برق پرکاربرد به دست آورید.
نحوه ساخت تابلو برق سلول فشار ضعیف
ابتدا بد نیست بدانید که برای ساخت تابلو برق سلول فشار ضعیف باید مطابق با استانداردهای موجود در موسسه تحقیقات صنعتی کشور عمل کرد. مطابق مندرجات درجشده در سازمان برنامهوبودجه رعایت استانداردهای بینالمللی امری ضروری خواهد بود. تمام مراحل از ابتدا و از هنگام مذاکرات با کارفرما تا شروع تولید تحت نظر انجام خواهد گرفت.
در ساخت کلیه تابلوهای برق دیواری و ایستاده از ورقهای گالوانیزه و روغنی باضخامت 1.5 و 2.5 میلی متر استفاده میشود. تابلو برق سلول فشار ضعیف یا تابلو ایستاده بهگونهای ساخته میشوند که علاوه بر دارا بودن فضای کافی باید امکان دسترسی به تجهیزات و لوازم را به جهت انجام تعمیرات یا بازرسی به افراد بدهد. علاوه بر این در ساخت تابلو برق سلول فشار ضعیف بهگونهای عمل میشود که امکان توسعه آن وجود داشته باشد.
به منظور جلوگیری از صدمات احتمالی به تجهیزات تابلو، بهگونهای ساخته میشوند که حتیالامکان بتوان آنها را از هم مجزا قرارداد. از مراحل دیگر ساخت تابلو برق سلول فشار ضعیف میتوان به مراحل رنگآمیزی، فستانه کاری و مرحله آزمون فیزیکی تابلو اشاره کرد.
قیمت تابلو برق سلول فشار ضعیف
همانگونه که اشاره کردیم تابلو برقها در انواع مختلف و در ابعاد گوناگون طراحی و تولید میشوند. با توجه به متریال بهکاررفته در ساخت تابلو برق سلول فشار ضعیف، قیمت آن نیز متغیر خواهد بود. از عوامل تأثیرگذار در قیمت تابلو برق سلول فشار ضعیف میتوان به ابعاد تابلو، جنس بهکاررفته در ساخت بدنه و تجهیزات مورد استفاده در آن اشاره کرد.
تابلو برقهای سلولی در انواع مختلفی مانند تابلو برق سلول جوشی، تابلو برق سلولی پیچ و مهره و تابلو برق سلول طرح ریتال، طراحی و تولید میشوند. گزینه آخر که توسط شرکت ریتال آلمانی ساختهشده با طراحی منحصربهفرد از گزینههای کاربردی به شمار میرود.
جمعبندی
همانگونه که برای شما و در مقالههایی جداگانه انواع تجهیزات الکتریکی را شرح دادیم در این مطلب نیز با معرفی تابلو برق سلول فشار ضعیف، به شما اطلاعاتی ارائه دادهایم. ما در تابلو نوین به شما کمک میکنیم تا بهخوبی با اصطلاحات این حوزه آشنایی پیدا کنید. شما با خواندن این متن به خوبی با تابلو برق فشار ضعیف، قیمت تابلو برق ایستاده فشار ضعیف و نحوه ساخت آن آشنایی پیداکردهاید.
درصورتی که پس از مطالعه این مطلب بازهم سوالی در این رابطه داشتید، از طریق بخش نظرات همین صفحه آن را با کارشناشان ما در میان بگذارید تا در کمترین زمان ممکن پاسخ خود را دریافت کنید. همچنین دیدن نظرات شما در رابطه با این محتوا (و دیگر محتواهای تابلو نوین) برای ما ارزشمند است.